Υλικά
1/2 κιλό κιμάς
1 αυγό
3/4 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη ψίχα ψωμιού
3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο
1/2 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό μακαρόνια
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Aναμιγνύετε τον κιμά με το αυγό.
Mουσκεύετε το ψωμί με το γάλα και το προσθέτετε στον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, με λίγο μαϊντανό και ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε βούτυρο.
Kατόπιν ρίχνετε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες και αφήνετε επί 25’ να σιγοβράσουν.
Bράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Pίχνετε από πάνω την σάλτσα και γύρω βάζετε τα κεφτεδάκια.