Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ. λάδι
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
3 κουταλιές βούτυρο ή λάδι
6 κουταλιές αλεύρι γεμάτες
5 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και τέλος τον μαϊντανό.
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 10’ και τον αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο λίγο, το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2 - 3 λεπτά το αλάτι, τα αυγά, καλά χτυπημένα και τέλος, το τυρί.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε βραστό νερό με λίγο λάδι και αλάτι.
Τα αφήνουμε να μισοψηθούν (στο δόντι) και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα ταψί σκορπίζουμε λίγο τυρί και 3 - 4 κουταλιές μπεσαμέλ και στρώνουμε τη βάση του ταψιού.
Βάζουμε τα μισά μακαρόνια, σκορπίζουμε τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια με τυρί και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Πάνω πασπαλίζουμε λίγο τυρί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.