Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 4-5 φρέσκα
6 μπουτάκια κοτόπουλο
1 μαρούλι μεγάλο ή 2 μικρά
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
χυμός ενός λεμονιού
1 αυγό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα .
Πλένουμε, αφαιρούμε τις πέτσες από το κοτόπουλο, αν θέλουμε, και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό 2-3 δάκτυλα επάνω από το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε να βράσει.
Παράλληλα, πλένουμε το μαρούλι καλά και τέλος το τοποθετούμε για 2-3λεπτά σε νερό με ξίδι.
Χονδροκόβουμε το μαρούλι και μαζί με τον άνηθο, τα βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν.
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.
Μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό, ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο και το περιχύνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας.