Υλικά
750 γρ. στήθος κοτόπουλο
5-6 πράσα
2,5 φλιτζ. τσαγιού σπυρωτό ρύζι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
αδιάλυτο γάλα εβαπορέ
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο στο λάδι. Κόβετε τα πράσα σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας.
Βάζετε το κοτόπουλο από πάνω και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς νερό και με σκεπασμένο το σκεύος για 1 ώρα περίπου.
Σουρώνετε τα λιωμένα πράσα από το ζωμό και τα πολτοποιείτε στο μύλο του μπλέντερ.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, τον πολτό του σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο γάλα εβαπορέ μέχρι το μείγμα να γίνει μια πυκνόρευστη σάλτσα. Στο ζωμό προσθέτετε νερό (6 φλιτζ. τσαγιού) και αλάτι.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το ρύζι.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύνετε με τη σάλτσα.