Υλικά
1 κοτόπουλο σε κομμάτια
10 αγκινάρες
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας και τα χνούδια, και τις κόβουμε στα 4.
Τις βάζουμε σ’ ένα δοχείο με νερό και το χυμό 2 λεμονιών για να μην μαυρίσουν.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστούν και οι αγκινάρες.
Αν το θέλουμε πιο ζουμερό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο.