Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
1 1/2 κιλό μπάμιες
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξίδι για τις μπάμιες
ντομάτες φρέσκιες περίπου 1/2 κιλό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μπάμιες, τις καθαρίζουμε, τις απλώνουμε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με 1/2 φλιτζ. τσαγιού ξίδι, τις βάζουμε στον ήλιο και τις αφήνουμε να πιουν το ξίδι και να στεγνώσουν λίγο.
Στο μεταξύ κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
Kόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το 1/2 λάδι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κοκκινίζουμε. Όταν ροδίσει από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε τις φρέσκιες ντομάτες (αφού τις έχουμε περάσει από τον μύλο πρώτα και έχουν γίνει πολτός) και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα περίπου ή ώσπου να βράσει το κοτόπουλο.
Περνάμε τις μπάμιες από το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το υπόλοιπο αγνό λάδι ελιάς να ροδίσουν και αυτές.
Πριν βράσει το κοτόπουλο, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μαζί, να μείνει το φαγητό μόνο με την σάλτσα του.