Υλικά
1 κιλό μακαρόνια (λαζάνια)
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές
2 κ.σ. κάππαρη
1 κουτί ντοματάκια
200 γρ. σκληρή φέτα
λίγος φρέσκο βασιλικό
1 φλ. τσ. λάδι
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο από το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε λίγο περισσότερο τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια .
Βάζουμε 1 και 1/2 κούπα νερό, αλάτι, βασιλικό, κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα.
Βγάζουμε τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το ρίχνουμε μέσα.
Τότε ανεβάζουμε και τη θερμοκρασία της σάλτσας για να αρχίσει να δένει.
Προς το τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίξουμε, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα, τη φέτα σε μέτρια κομμάτια θρυμματισμένη ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.