Υλικά
Για τα κεφτεδάκια :
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξίδι - για να σβήσουμε τη σόδα
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένο
Για τα ρεβίθια:
500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
1 κ.γ. σόδα
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για ½ ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά-προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.
Μπορούμε να τα κάνουμε και στο φούρνο.