Υλικά
375 γρ. ρεβίθια
1 κ.σ. σόδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
νερό ή ζωμό
1 φλιτζανάκι του καφέ μανέστρα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από βραδύς.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς.
Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, μουστάρδα σε σκόνη και νερό ή ζωμό,έτσι ώστε να τα σκεπάζει με το παραπάνω.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα και προς το τέλος ρίχνουμε τη μανέστρα.
Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το ταχίνι.