Υλικά
5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
λάδι
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη
250 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε αλατίσει για να μαραθούν πιο γρήγορα.
Ρίχνουμε και τα λουκάνικα να τσιγαριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και ελάχιστη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε να εξατμιστούν τα υγρά και ανακατεύουμε μέσα το μισό τυρί σε κυβάκια μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πήλινο και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Βάζουμε το πήλινο μέσα σε ένα ταψάκι (γιατί μπορεί να τρέξει λίγη σάλτσα) και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ίσα να λιώσει το τυρί.