Υλικά
φύλλο κρούστας ή σπιτικό, χοντρουλό, λιγάκι κομμένο στα 4 τετράγωνα κομμάτια
1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κρεμμυδάκια πράσινα ελαφρά ζεματισμένα σε λίγο νεράκι
ψιλοκομμένες πιπεριές σε κυβάκια διαφόρων χρωμάτων
καρότα ψιλοκομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
κάρυ αρκετό
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
1/2 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι νερό
κεφαλογραβιέρα τριμμένη μπόλικη
100 γρ. τσιγαρισμένο μπέικον
Εκτέλεση
Σοτάρουμε πρώτα το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το καλαμπόκι.
Κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα το νερό,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να το πιουν, προτούπροσθέσουμε τα καρυκεύματα.
Τέλος, προσθέτουμε το τσιγαρισμένο μπέικον και την κεφαλογραβιέρα και τα ανακατεύουμε να κρυώσουν καλά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι σπιτικό φύλλο ή 2 κομμάτια έτοιμο κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και λαδωμένα μεταξύ τους.
Στο κέντρο των φύλλων τοποθετούμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας γέμιση και μαζεύουμε το φύλλο σαν πουγκί και δένουμε με ζυμάρι.
Αλείφουμε με αυγό ή λαδώνουμε εξωτερικά πριν τα φουρνίσουμε.
Τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να χρυσίσουν.