Υλικά
1 1/2 κιλό μπούτι από κατσίκι
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
λίγη κανέλα
3 κούπες ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
λίγη ζάχαρη
1 κούπα κεφαλοτύρι
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σε αυτό ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με πάπρικα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα με λίγη ζάχαρη και τη δάφνη με την κανέλα.
Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
10 λεπτά πριν τελειώσουμε με το κρέας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Το αδειάζουμε με τη σάλτσα του μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
Το βάζουμε στο φούρνο ώστε να το φέρουμε σε σημείο βρασμού.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει, σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10’.
Σβήνουμε το φούρνο και τον αφήνουμε κλειστό μέχρι να γίνει το κριθαράκι, ανακατεύοντάς το που και που.
Μόλις ετοιμαστεί το ζυμαρικό, ρίχνουμε το τυρί ανακατεύουμε και σερβίρουμε.