Υλικά
300 γρ. φακές φρέσκιες, νέας σοδειάς
2 βαθιά πιάτα κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε την κολοκύθα και τις φακές, αλατίζουμε, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Η κολοκύθα βγάζει υγρά, αλλά θα προσθέσουμε και βραστό νερό (ή ζωμό αν έχουμε) να τα καλύψει.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να λιώσει η κολοκύθα.