Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 κ.γ. αλάτι
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 1/4 κούπας κριθαράκι χοντρό
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό ή νερό
1 φλ. αρακά
1 φλ. τυρί κεφαλοτύρι
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε στο βούτυρο,το κρεμμύδι και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, 5 έως 7 λεπτά.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας το σκόρδο και μαγειρεύουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί και το κριθαράκι και να γίνει τρυφερό, 10-12 λεπτά.
Ρίχνουμε τον αρακά, το κεφαλοτύρι και το μαϊντανό.
Αφήνουμε τον αρακά να μαγειρευτεί ανακατεύοντας.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.