Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμά μοσχάρι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο ρεντέ
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. ρίγανη
Για τα ρεβίθια:
500 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα
1 κ.γ. σόδα
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για 1/2 ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά-προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.