Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
6 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γρ. πολτό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο (προαιρετικά).
Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για περίπου 15'.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη σάλτσα και τοποθετούμε σε ένα άλλο σκεύος.
Στη σάλτσα προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αν χρειαστεί και δεύτερο, και μέσα σ’αυτή τη σάλτσα βράζουμε τα μακαρόνια.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τοποθετούμε τις γαρίδες.
Μόλις έχει πιει τελείως τη σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο.