Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. μυζήθρα τριμμένη
ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσοχή, το θέλουμε ζωντανό, όχι να καεί και να ροδίσει.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί, το ξύσμα, τη ρίγανη και τον μαϊντανό και φέρνουμε δυο βόλτες, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ταλιατέλες μαζί με 3-4 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να ενωθεί ωραία η σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Βάζουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό, από παραδοσιακές χυλοπίτες μέχρι λινγκουίνι. Αν δεν έχουμε φρέσκια ρίγανη, θα βάλουμε 1½ κ.γλ. ξερή.