Υλικά
5 φέτες μπέικον
1 στήθος κοτόπουλου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. σπανάκι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. πάπρικα
½ κ.γλ. μπούκοβο
500 γρ. πένες
1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1½ φλιτζ. κεφαλοτύρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πένες και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (θα το χρησιμοποιήσουμε και στη συνέχεια) σοτάρουμε το μπέικον σκέτο, μέχρι να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες. Στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον ψήνουμε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 6'-7', μέχρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και να απορροφήσει τα υγρά της.
Ρίχνουμε το σπανάκι, το κοτόπουλο, λίγη ρίγανη, το μπούκοβο και την πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα και το τυρί μαζί και τις πένες.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν ωραία όλα τα υλικά μας.
Τέλος, προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυρί και πιπέρι.
Tip
Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με ψαρονέφρι. Αντί για πένες, βάζουμε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό.