Υλικά
Υλικά για 2 μερίδες
300 γρ. μπουκατίνι
130 γρ. guanciale
80 γρ. πεκορίνο ρομάνο
⅓ κ.γ. μπούκοβο
350 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μαζεύεις τα υλικά και κόβεις το guanciale σε κυβάκια.
Γεμίζεις μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά.
Αφού βράσει, ρίχνεις αλάτι και βάζεις τα bucatini. Tα βράζεις ένα λεπτό λιγότερο από ότι λέει το πακέτο.
Σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτεις τα κυβάκια του guanciale. Όταν αρχίσουν να λιώνουν τα κομμάτια του λίπους κατεβάζεις την ένταση, προσθέτεις το μπούκοβο και την σάλτσα ντομάτας.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνεις τα bucatini μέσα στο τηγάνι και ανακατεύεις. Αν τα σουρώσεις, κράτα ένα φλυτζανάκι νερό με άμυλο από τα βρασμένα μακαρόνια για να αναζωογονήσεις τη σάλτσα.
Σερβίρεις σε βαθύ πιάτο, προσθέτεις το πεκορίνο και ανακατεύεις.