Υλικά
350 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 μεζούρα bourbon (ιδανικά Maker's Mark)
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζεις το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό (5-7 λεπτά).
Προσθέτεις το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και συνεχίζεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια βάζεις το bourbon και τη ζάχαρη και ανακατεύεις.
Ανεβάζεις την ένταση της φωτιάς και ρίχνεις στο μείγμα ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο. Ανακατεύεις και το αφήνεις στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το υγρό.
Προσθέτεις ένα ακόμη φλιτζάνι με ζωμό κοτόπουλου και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
Όταν αποκτήσει σύσταση που θυμίζει μαρμελάδα, ρίχνεις και το υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλου.
Τοποθετείς όλο το μείγμα στο μπλέντερ και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο.
Το βάζεις ξανά σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά. Μόλις το βγάλεις, το ανακατεύεις με το βούτυρο.
Tip
Εκτός από τα προφανή, δηλαδή να χρησιμοποιήσεις την μαρμελάδα μπέικον σε ψωμί ή σαν γαρνιτούρα για τηγανητές πατάτες, είναι μία τέλεια σάλτσα για οποιαδήποτε μπριζόλα. Άλλωστε δύσκολα θα βρεις κάτι που να πλαισιώνει ιδανικότερα ένα medium rare rib-eye.