Υλικά
1 κοτόπουλο
4-5 πατάτες μέτριες
3 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 φλ. καφέ λάδι
Για τη γέμιση
τυρί κίτρινο
τυρί φέτα
1 μικρή ντομάτα
μισή πιπεριά
2 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε μέσα και έξω το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης σ’ ένα πιάτο και τ’ ανακατεύουμε.
Τα βάζουμε στο κοτόπουλο και τα πιέζουμε να βάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Το βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τις βάζουμε και αυτές γύρω από το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, πορτοκάλι, το κονιάκ και τα σκόρδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1,5-2 ώρες, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του κοτόπουλου.