Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
100 γραμμ. σπαγγέτι
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
διάφορα τυριά, κυρίως: φέτα, γραβιέρα, τουλουμοτύρι
1 λουκάνικο χωριάτικο (προαιρετικά)
τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Νεροβράζουμε τις φακές, όπως τις κάνουμε σούπα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανάλογα πόσο τις θέλουμε τραγανές κανονίζουμε και τον χρόνο που τις ρίχνουμε, αν τις θέλουμε πολύ μαλακές.
Τότε μαζί ρίχνουμε και τα μανιτάρια, το κρεμμύδι κομμένο, το λουκάνικο, κομμένο σε φέτες, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα φήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε τασπαγγέτι, αφού πρώτα την έχουμε σπάσει σε κομματάκια 2-2,5 δάχτυλα μήκος.
Βράζουμε ακόμα για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα διάφορα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε σιγά μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
Προσθέτουμε και όσο λάδι θέλουμε. Κατά προτίμηση την αφήνουμε με ζωμό ή όχι. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.