X

Παστίτσιο με Κιμά και Κρέμα Γιαουρτιού

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παστίτσιο με κιμά και κρέμα γιαουρτιού.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

400 γρ. γραβιέρα τριμμένη

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε λεπτές φέτες

λάδι για το τηγάνισμα

Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια

1 κουτ. σούπας ζάχαρη • αλάτι

πιπέρι

1 ξυλαράκι κανέλας

2 δαφνόφυλλα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Για την κρέμα γιαουρτιού:

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 κουτ. σούπας αλεύρι

500 γρ. γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.

Αναμειγνύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μίγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.

Βράζουμε τα μακαρόνια να κρατάνε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με μία κουταλιά σούπας λάδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι, τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι και το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ξανθύνει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Συμπληρώνουμε με λίγο βραστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να σωθούν τα υγρά του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 300 γρ. τυρί και 5 κουταλιές κρέμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ.

Απλώνουμε πάνω τον κιμά, σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες, πασπαλίζοντας τυρί ανάμεσα.

Περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.