Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 κομμάτια σκληρή φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό
4 φύλλα κρούστας
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1 σφηνάκι ξανθιά μπίρα
1 αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ελαφρά, ανακατεύοντας. Χρειάζεται περίπου 10'.
Προσέχουμε το μείγμα, γιατί μόλις ζεσταθεί η μπίρα φουσκώνει. Σε αυτή την περίπτωση απλά το αποσύρουμε για μια στιγμή από τη φωτιά και μετά συνεχίζουμε κανονικά.
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Βάζουμε τα δύο μισά το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετούμε τη φέτα στη μέση. Διπλώνουμε σε πακετάκια.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Μόλις κάψει, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και τηγανίζουμε τα πακετάκια και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Δεν χρειάζονται πάνω από 1'! Τον νου σας, γιατί "αρπάζουν" πολύ γρήγορα: αν το λάδι είναι καυτό, αρκεί μισό λεπτό για να καεί και να μαυρίσει το φύλλο.
Στραγγίζουμε τα πακετάκια σε χαρτί κουζίνας, για να μείνουν τραγανά.
Σερβίρουμε τα σαγανάκια περιχύνοντας με το σιρόπι και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.
Tip
Αντί για μαυροσούσαμο, βάζουμε καβουρδισμένο σουσάμι ή σπασμένους σπόρους κόλιανδρου ή ακόμα και ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο ή καρύδι.