Υλικά
500 γρ. κιμάς
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ψίχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 + άλλα 5 αυγά
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο λιωμένο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
κόκκους από μπαχάρι
1 + 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
το χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, το μαϊντανό, το ένα αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες.
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε αρκετά καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μόλις τηγανιστούν, τους τοποθετούμε σε έναν στρογγυλό - κατά προτίμηση πήλινο - ταβά (ταψί), σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 5 αυγά και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά στο γιαούρτι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στον ταβά (ταψί), πάνω στους κεφτέδες.
Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο (6-7 κουτ. σούπας) και προσθέτουμε λίγους κόκκους μπαχάρι.
Βάζουμε τον ταβά στο φούρνο - στους 250 βαθμούς - μέχρι να πήξει η κρέμα γιαουρτιού.
Μόλις είναι έτοιμη, βγάζουμε τον ταβά από το φούρνο, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και μετά, με μία σπάτουλα, σερβίρουμε κάθε κεφτέ με την "κρέμα" του.