Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κιλό πατάτες βρασμένες και περασμένες από τη μηχανή του πουρέ
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
4 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι γλυκού ξίδι
μοσχοκάρυδο
κανέλα
αλάτι
πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βρέχουμε το ψωμί, το στύβουμε και το βάζουμε σε λεκανίτσα.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το μαϊντανό ή το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια ή πιτούλες διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών και πιο λεπτές απ τα μπιφτέκια.
Λαδώνουμε το ταψί, τα στρώνουμε, προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το χυμό τομάτας και περιχύνουμε το φαγητό.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνουν οι ντομάτες, να ψηθούν τα μπιφτέκια και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε χυμό ντομάτας.