Υλικά
300 γρ. κιμάς αρνίσιος,
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κύμινο
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ. πιπέρι
αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 πίτες για σουβλάκι
ελαιόλαδο
2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20’ περίπου.
Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά ή στο τηγάνι για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μη γίνουν σκληρές.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε).