Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 αυγό, προαιρετικά
Για τη σάλτσα:
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
2-3 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Χρειαζόμαστε επίσης:
4-5 πατάτες κομμένες ροδέλες
2-3 πράσινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
2-3 ντομάτες κομμένες ροδέλες
Εκτέλεση
Πλάθουμε τα υλικά του κιμά και ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια μας.
Παίρνουμε ένα ταψί βάζουμε μέσα τα υλικά της σάλτσας ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια ροδέλα πατάτας, βάζουμε πάνω μια ροδέλα ντομάτας, μετά βάζουμε ένα κομμάτι πιπεριάς και στο τέλος βάζουμε το κεφτεδάκι.
Τα ενώνουμε όλα μαζί με μια οδοντογλυφίδα.
Συνεχίζουμε το ίδιο και για υπόλοιπα υλικά μας (πατάτα-ντομάτα-πιπεριά-κεφτεδάκι) και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ψήνουμε το φαγητό μας στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.