Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 κουτί χυμό ντομάτας
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο
4 πατάτες
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Στίβουμε καλά και αφαιρούμε την κόρα.
Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το σκόρδο και το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένα, το αυγό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" 15’ περίπου.
Πλάθουμε κεφτέδες. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τους κεφτέδες και τις πατάτες μέτρια κομμένες.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, μισό ποτηράκι νερό, αλάτι και αν θέλουμε κάποιο μυρωδικό (βασιλικό, μαντζουράνα κλπ).
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.