Υλικά
1 πιπεριά Φλωρίνης ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομμάτια
2 καυτερές πιπερίτσες (1 ή 3 ανάλογα με τα γούστα μας)
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. πιπέρι
2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
ξύσμα και χυμό 2 πορτοκαλιών
12 μπούτια κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα 4 πρώτα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα επόμενα 5 υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τη μαρινάτα στα μπούτια κοτόπουλου (το πάνω μέρος) σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε, τη δένουμε και τη βάζουμε στη συντήρηση για 3 ώρες (ή για ένα ολόκληρο βράδυ).
Βγάζουμε το κοτόπουλο μία ώρα προτού το μαγειρέψουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα ζουμιά να βγαίνουν διαφανή (45 λεπτά περίπου).