Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο, στήθος
3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. σκόνη σκόρδο
½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 μικρές ντομάτες
3 καυτερές πιπεριές
1 κρεμμύδι
τορτίγιες
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώνετε σε μια λαμαρίνα ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Αφήστε κενό περίπου το μισό του ταψιού.
Απλώστε δίπλα από το κοτόπουλο και τις πιπεριές ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 5 μικρές ντομάτες ολόκληρες και 3 καυτερές πιπεριές ολόκληρες.
Περιχύστε το κρεμμύδι και τις ντομάτες με ελαιόλαδο και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο. Μεταφέρετε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπλέντερ και στρώνετε το χώρο που άφησαν κενό με χαρτί φούρνου. Απλώνετε εκεί τις τορτίγιες και ψήνετε για άλλα 5’.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα μικρό μάτσο κόλιανδρο χοντροκομμένο, το χυμό ενός λάιμ, 1 κ.σ. ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι για να φτιάξετε μια σάλτσα με "χοντροκομμένα” υλικά.
Σερβίρετε τη σάλτσα μαζί με το ταψί και φτιάχνει ο καθένας τη φαχίτα του με τα υλικά που προτιμά.