Υλικά
Για το dressing πέστο - αβοκάντο:
1/2 του φλιτζανιού μπρόκολο
1 μικρό αβοκάντο καθαρισμένο
1 φλιτζάνι φρέσκου βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/4 του φλιτζανιού φέτα σε κυβάκια
αλάτι
Για τη σαλάτα ζυμαρικών
500 γρ. μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
1 φλιτζάνι ντοματίνια τσέρι
1 χούφτα φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
Για τo dressing πέστο: Βράσε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σε ένα μπλέντερ το μπρόκολο μαζί με το αβοκάντο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μία πρέζα αλατιού.
Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί (αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο για να αραιώσει). Στη συνέχεια πρόσθεσε τηφέτα και ανακάτεψε ξανά. Τέλος, δοκίμασε τησάλτσα και αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο αλάτι.
Για τη σαλάτα ζυμαρικών: Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα μακαρόνια (για όσο χρονικό διάστημα αναγράφεται στησυσκευασία) ή μέχρι να γίνουν al dente.
Αφού βράσουν πρόσθεσε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίξε από πάνω το dressing πέστο - αβοκάντο και ανακάτεψε.
Πρόσθεσε το μπαλσάμικο, τημοτσαρέλα, τις φράουλες, τις ντομάτες και τον βασιλικό και ανακάτεψε.
Σέρβιρέ το κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.