Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα ψωμιού από τρεις μεγάλες φέτες
2 κρόκους αυγού
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κονσέρβα χυμό τομάτας
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο μαϊντανό
1 κλωνάρι βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λάδι
αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε φέτες.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να κάτσουν για μισή ώρα πριν τις αλευρώσουμε και τις τηγανίσουμε. Μετά τις στρώνουμε σε πιρέξ ή σε ένα μικρό ταψάκι.
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια προσθέτοντας στον κιμά την ψίχα που πριν την έχουμε στραγγίξει, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πάνω από κάθε φέτα της μελιτζάνας βάζουμε 2 - 3 κεφτεδάκια.
Τα σκεπάζουμε με την σάλτσα τομάτας που θα φτιάξουμε προσθέτοντας στο χυμό τομάτας το σκόρδο, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι βράζοντας μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί από πάνω από την σάλτσα και αφήνουμε το σκεύος στο φούρνο λίγα λεπτά μέχρι το τυρί να πάρει χρώμα.