Υλικά
3 μεγάλα κολοκύθια
10-12 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
λίγο λουκάνικο χωριάτικο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας ξίδι
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκύθια κομμένα σε μέτρια κομμάτια.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το λουκάνικο.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τη δάφνη.
Σκεπάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα την κατσαρόλα και κατόπιν προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κολοκύθια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.