Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
400 γρ. ντοματούλες (τις μικρές)
200 γρ. φέτα
15 γρ. σουσάμι
50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
3 σκελίδες σκόρδο
βασιλικό (όσο θέλετε)
6 κουτ. σούπας
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια. Στο μεταξύ κόβουμε τις ντοματούλες στη μέση.
Παίρνουμε ένα τηγάνι το βάζουμε στο μάτι να κάψει καλά (χωρίς λάδι) και βάζουμε τις ντομάτες μέσα (από την πλευρά που κόπηκαν) για περίπου 3 λεπτά. Έπειτα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Παίρνουμε το σουσάμι, το τυρί, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το αλάτι και τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα (και στο μπλέντερ το ίδιο καλά να δουλεύονται).
Κόβουμε τη φέτα και το ζαμπόν και τα προσθέτουμε στα ζεστά μακαρόνια.
Έπειτα προσθέτουμε και τη σάλτσα που χτυπήσαμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ και τις ντοματούλες.