Υλικά
4 φλιτζ. του καφέ κοσκουσάκι παραδοσιακό
4 κούπες βραστό νερό
2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλα ή ένα κ.γ. τριμμένη κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μυρωδικά βασιλικό ή δυόσμο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το κουσκουσάκι και το νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσέχοντας να μην κολλήσει στον πάτο.
Προς το τέλος προσθέτουμε όποιο μυρωδικό μας αρέσει ψιλοκομμένο.