Υλικά
1 1/2 κιλό πλάτη αρνιού
1/2 φλιτζ. τσαγιού φυτίνη
1 κουτ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
1 1/2 κιλό μικρές πατάτες
1/2 κιλό αρακάς
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα
250 γρ. κρεμμύδια μικρά
6 μικρά καρότα
6-7 ελιές πράσινες
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με τη φυτίνη.
Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο φούρνο.
Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί επί 1 περίπου ώρα.
Καθαρίζετε τα λαχανικά και αφήνετε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο ή φυτίνη και σοτάρετε τα λαχανικά.
Κατόπιν ρίχνετε επάνω τς ελιές, το κρέας με τη σάλτσα του και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί (σκεπασμένο) σε μέτριο φούρνο επί μία περίπου ώρα.