Υλικά
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
1½ φλιτζ. γάλα
250 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
15 λωρίδες μπέικον
4-5 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να "πηδάει" στο τηγάνι. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά. Μόλις φουσκώσει το μείγμα, ρίχνουμε το γάλα και τα τυριά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σκορπάμε στον πάτο το φασκόμηλο (θα το αφαιρέσουμε όταν το τρώμε) και απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμης.
Πάνω της στρώνουμε τις μισές φέτες μπέικον. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση ζύμης και πάνω της απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 45'-50'. Εμπιστευτείτε τον φούρνο σας και τον χρόνο της συνταγής: τα κέικ που έχουν τυριά μπορεί να σε ξεγελάσουν όταν τα δοκιμάσεις με μαχαίρι, το οποίο υγραίνεται από το λίπος των τυριών.
Μόλις χλιάνει το κέικ, το ξεφορμάρουμε.
Tip
Πολύ ωραία υφή στα κέικ δίνει και το αλεύρι που είναι ειδικό για τσουρέκια. Δοκιμάστε το!