Υλικά
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
4 αβγά
1½ φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. φέτα σπασμένη
1 φιτζλ. μυζήθρα σπασμένη
4 λουκάνικα χωριάτικα σε κυβάκια
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε το γάλα και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Όταν γίνει λείο το μίγμα, ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 45'-50'.
Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ.
Tip
Βάζουμε όποιο λουκάνικο μας αρέσει. Έτσι, κάθε φορά το κέικ έχει διαφορετική γεύση. Το ίδιο ισχύει και με τα τυριά: δεν υπάρχει περιορισμός ποια να διαλέξουμε.