Υλικά
350 ml μπύρα
2 κύβους κότας
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε τέταρτα
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (όποια προτιμάτε)
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
250 γρ. καρότα, κομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
450 γρ. καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια 2 εκ. περίπου
1 μικρό λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη μπύρα σε κατσαρόλα μαζί με τους κύβους, σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και τέλος, το λάχανο, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, χωρίς να ανακατεύουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.