Υλικά
250-400 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
1/3 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 γρ. τριμμένο τζίντζερ
χυμό από 1 λάιμ
κάπαρη
αλάτι kosher
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 αβοκάντο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, την κάππαρη, το αλάτι kosher και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και τον χυμό λάιμ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Κόβουμε αβοκάντο σε μικρά καρέ και προστίθεται στο μείγμα του τόνου, ώστε να προσδώσει γλυκύτητα.
Όταν ανακατευτούν όλα καλά, μπαίνουν σε ένα μπολ και σκεπάζονται με μεμβράνη, προτού μεταφερθούν για 10'-15' στο ψυγείο.
Το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Tip
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε tacos ή σάντουιτς, σε σαλάτα, σε ομελέτα ή όπου αλλού πιστεύεις πως ταιριάζει. Τέλος, η προσθήκη λίγου χαβιαριού και το pairing με ένα παγωμένο καλιφορνέζικο Chardonnay θα αναβαθμίσει την όλη εμπειρία.