Υλικά
300 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
2 κιλά πατάτες
3-4 κολοκυθάκια μέτρια
5 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι το χυμό
1 φλιτζ.τσαγιού νερό
1/2 φλιτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, για να ψηθούν πιο γρήγορα.
Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε τα μυρωδικά παντού.
Προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί απότο φούρνο και τοποθετούμε από πάνω τα λουκάνικα.
Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.