Υλικά
1200 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κονκασέ ή 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξύλο κανέλας
8 μπαχάρια
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.γ. πιπέρι
αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμετο σκόρδο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές, να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το κονκασέ ή τις ντομάτες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες. κριθαράκι, ρύζι ή πουρέ.