Υλικά
1 κιλό. μοσχάρι (χτένι)
500 γρ. κολοκυθάκια
μικρά και τρυφερά
3/4 ποτηριού κρασιού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα τα 2/3 από το λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά.
Σοτάρουμε το κρέας, το οποίο έχουμε ζητήσει από το χασάπη να το κόψει σε κομμάτια μέτριου μεγέθους.
Προσέχουμε να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό( ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ακόμα ένα) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
Δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει μαλακώσει το κρέας και αλατίζουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε στο λάδι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.