Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)
1 φλ. τσ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα
2 κολοκυθάκια σε μπαστούνια
4 ντομάτες σε κύβους ή κονκασέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
πάπρικα
1 κύβο ζωμό λαχανικών (για το κους κους)
2 φλιτζ. κους κους
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι.
Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε το κρέας, μόλις ροδίσει το σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι ( θα μπει στο τέλος).
Προσθέτουμε και τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 ώρα τουλάχιστον, εφόσον η φωτιά είναι χαμηλή).
Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τα κολοκυθάκια.
Όταν μαλακώσουν, 3-4 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το αλάτι.
Τα λαχανικά πρέπει να είναι μαγειρεμένα καλά, αλλά όχι να λιώνουν.
Βάζουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ζωμό σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε.
Βάζουμε το κους κους σε ταψάκι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια.
Αυτό σημαίνει πως βάζουμε περίπου 8 σταγόνες λάδι, τόσο ώστε να λαδωθούν όλοι οι κόκκοι κους κους και τρίβουμε όλους τους κόκκους με αυτό.
Ρίχνουμε το πολύ καλά ζεσταμένο νερό και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.
Μετά το ξεσκεπάζουμε και το αναδεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διογκωθεί.