Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι κιλότο ή σπάλα
500-600 ml κρασί μαυροδάφνη
2 ξυλάκια κανέλα
20 ξερά δαμάσκηνα
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
λίγο σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο κρασί μαζί με τα ξύλα κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού, τα δαμάσκηνα, το μοσχοκάρυδο και το κάρδαμο για 24 ώρες.
Κόβουμε κομμάτια τα λαχανικά μας και αφού στραγγίσουμε το κρέας και το σκουπίσουμε με λίγο χαρτί κουζίνας, το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο προσθέτοντας τα λαχανικά με το σκόρδο.
Στραγγίζουμε την μαρινάδα και σβήνουμε το φαγητό μας με αυτή.
Προσθέτουμελίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου.
Είκοσι λεπτά πριν το τελείωμα του βρασίματος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με τις φλούδες πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να δέσουν.