Υλικά
4 μερίδες μοσχαρίσιο κρέας ποντίκι
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 μαρούλι
αντίδια (περίπου 1/2 κιλό)
σπανάκι (περίπου 1/2 κιλό)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
μάραθο ή άνηθο (ένα μεγάλο μάτσο)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε νερό (ένα ποτήρι περίπου) και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, περίπου μία ώρα.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μαρούλια, τα αντίδια, τα σπανάκια, τα κρεμμύδια και το μάραθο, τα κόβουμε ψιλά και τα ανακατεύουμε σε μία λεκάνη.
Μετά τη μία ώρα δοκιμάζουμε πόσο έχει μαλακώσει το κρέας. Εάν είναι καλό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά.
Αλλιώς αφήνουμε πρώτα να βράσει κι άλλο, μέχρι να μαλακώσει, ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας λίγο, εάν δούμε ότι έχει σωθεί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Το νερό σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είναι πια ελάχιστο (δύο δάχτυλα από την κατσαρόλα).
Δεν προσθέτουμε άλλο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα.
Ανακατεύουμε το φαγητό και βγάζουμε στην επιφάνεια της κατσαρόλας το κρέας, αφήνοντας από κάτω τα χορταρικά.
Αφήνουμε να βράσει άλλη μισή ώρα περίπου ή και περισσότερο, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.