Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 κρεμμύδια
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 1/2 λίτρο μπίρα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 καυτερές πιπερίτσες
1-2 κλωνάρια θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό σκέτο και ξαφρίζουμε.
Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και το βγάζουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα.
Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε 2-3 φορές, ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τις καυτερές πιπερίτσες ή ταμπάσκο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά την μπίρα για να μην αφρίσει.
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.
Δεν προσθέτουμε νερό.