Υλικά
1 1/2 κιλό μοσχάρι από ποντίκι κομμένο σε κομμάτια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
2 φύλλα δάφνη
3/4 από ένα νεροπότηρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν αυτό ζεσταθεί πολύ καλά προσθέτουμε το κρέας.
Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.
Μην το φοβηθείτε αφήστε το να σοταριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές γιατί σε αντίθετη περίπτωση το ψητό δεν θα πετύχει.
Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να σοταριστεί κι αυτό ελαφρά.
Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το καλύπτουμε για λίγο με το καπάκι της κατσαρόλας να μη φύγουν τα αρώματα του κρασιού.
Σκεπάζουμε το κρέας με νερό βραστό και προσθέτουμε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.
Το αφήνουμε να βράσει για 2 περίπου ώρες σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο με το καπάκι και προς το τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
Το αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.