Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1/2 κιλό ρεβίθια
3-4 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια μέτρια
αλάτι
πιπέρι
λίγη σόδα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
Το τσιγαρίζουμε λίγο με το 1/2 λάδι και τα 2 κρεμμύδια. Ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια ως εξής: από το βράδυ τα βάζουμε σε χλιαρό νερό, με 1 κουταλιά αλάτι να μείνουν ως το πρωί.
Το πρωί χύνουμε το νερό ρίχνουμε μια κουταλιά σόδα και τα ανακατεύουμε.
T’ αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα.
Μετά τα βάζουμε σε μια πετσέτα λίγα λίγα και τα τρίβουμε να βγουν οι φλούδες.
Τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό να τα σκεπάσει.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να μείνουν με λίγη σάλτσα.